Nalazite se u > O nama

Heraldic art d.o.o.

Poduzeće Heraldic art sa sjedištem u Rijeci osnovano je 1995. godine.
 
Bavimo se prvenstveno heraldičkim dizajnom (oblikovanjem grbova). Bavljenje ovom vrstom dizajna zahtijeva poznavanje heraldike i pravila oblikovanja grbova, konzultiranje heraldičke literature i stvaranje odgovarajuće baze podataka koja se odnosi na općenitu teoriju heraldike, ali i na popisivanje i prikupljanje podataka o grbovima i njihovim vlasnicima.
 
Naročite rezultate postižemo u kreiranju službenih komunalnih grbova u Republici Hrvatskoj. S preko tristotinjak tako realiziranih grbova odobrenih od stručnih nadležnih tijela, u državi prednjačimo u ovom poslu.
 
Osim kreiranja grbova za jedinice lokalne uprave i samouprave, bavimo se i prikupljanjem i izvođenjem (dizajniranjem) plemićkih, obiteljskih i osobnih grbova i izvedbom njihovih aplikacija.  U okviru toga izveli smo i više projekata i izložbi realiziranih kroz povijesno-heraldička istraživanja, a kao likovnu prezentaciju tematski vezanih grbova.
 
Poduzeće već godinama širi svoju djelatnost i obogaćuje ponudu nudeći cijeli niz aplikacija i artikala vezanih uz grbove; izradu i dizajn zastava i gonfalona, svečanih pečata, diploma, plaketa, grafika, reljefa i sl., ali i kompletno uređenje interijera na temu heraldičkih motiva (tekstili - zavjese, zastave, stolnjaci), reljefi, slike, oružje i sl.
 
Pozitivni komentari, pohvale i zadovoljstvo naših klijenata te već zavidna tradicija znaci su da dobro odrađujemo naš posao. Svjesni smo da moramo neprekidno učiti i usavršavati naša znanja, pa stoga sudjelujemo na internacionalnim seminarima koji se diljem Europe održavaju na temu heraldike i heraldičke baštine.
 
Važno nam je da našom djelatnošću doprinesemo prezentaciji, promociji i očuvanju naše kulturne, povijesne i heraldičke baštine. U ostvarenju tog cilja realizirali smo niz izložbi, predavanja i prezentacija. Uspješno surađujemo s nizom muzeja, udruga i organizacija na realizaciji sličnih projekata.